Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1995

Nieuws
18/03/2015

1995 - Club Brugge - Germinal Ekeren 3-1

Na een spannende titelstrijd moet Club vrede nemen met de derde plaats. Gelukkig kan de zesde bekertriomf het seizoen van Club toch nog goedmaken. In de finale namen de troepen van Hugo Broos het op tegen Germinal Ekeren, dat in de halve finale verrassend Anderlecht eruit kegelde.

Club spoelde de zware titelstrijd weg door Germinal Ekeren al voor rust opzij te zetten. Gert Claessens kreeg de bal op een dienblaadje overhandigd van Mike Verstraeten, waarna Sven Vermant net voor rust ex-doelman Philippe Vande Walle verschalkt met een hard gecontroleerd schot. 2-0 halfweg en de beker binnen handbereik.

Na rust bracht Germinal Ekeren wat spanning in de wedstrijd via een vrije trap van Karim Mgoghi, maar Tjörven De Brul, die als verdediger vaak een doelpuntje meepikte, legde de wedstrijd in een definitieve plooi in de 86ste minuut. Dat de wedstrijd in het Astridpark van aartsvijand Anderlecht gespeeld werd, maakte de ereronde des te mooier.