Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Strafonderzoek geopend naar oud-minister Luc Martens

Strafonderzoek geopend naar oud-minister Luc Martens

Nieuws
28/09/2023

"Dinsdag is een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter tegen Luc Martens", zegt de woordvoerder van het parket. "Het zou gaan om misbruik van vertrouwen en oplichting."

Eerder raakte bekend dat hij zich voor de rechter zou moeten verantwoorden in een burgerlijke procedure omdat hij geld had geleend, maar niet kon terugbetalen.

Een tiental zakenmensen uit de regio Roeselare wil oud-minister en Roeselaars ereburgemeester Luc Martens (77) voor de rechter slepen omdat bij hen grote sommen geld geleend had maar hen niet kan terugbetalen.

Tiental gedupeerden

Volgens de Krant van West-Vlaanderen zou het om ruim drie miljoen euro gaan. Volgens de slachtoffers heeft Martens enorm veel geld verloren door oplichting met bitcoins, maar volgens hemzelf is hooguit sprake van laattijdige betalingen.

In vijf aparte rechtszaken eisen een tiental gedupeerden het geleende geld terug. Het parket van West-Vlaanderen opent nu ook een gerechtelijk onderzoek nadat er een klacht met burgerlijke partijstelling werd ingediend.

BEKIJK OOK: Onderzoek naar oud-minister Luc Martens: "Geleend geld niet teruggekregen" /25/09/2023):

Auteurs: 
Belga
Redactie