Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stoffel Vandoorne weer uitgeroepen als Driver of the Year

Stoffel Vandoorne weer uitgeroepen als Driver of the Year

Nieuws
30/12/2020

In de eindstand blijft hij Thierry Neuville voor, die sinds 2016 vier jaar op rij deze titel won. Laurens Vanthoor eindigt als derde.

Omwille van de heersende gezondheidscrisis werd er dit jaar geen groots opgezet gala van de RACB Awards georganiseerd. Toch wou de RACB in dit uitzonderlijk jaar ook prijzen uitdelen. Dat gebeurde dan maar tijdens een digitale editie van de RACB Awards. Nadat Stoffel Vandoorne eerder in 2012, 2014 en 2015 al tot RACB Driver of the Year verkozen werd, gebeurde dat dinsdagavond voor de vierde keer in zijn carrière. Op 18 augustus van dit jaar won hij de slotwedstrijd van het Formule E-kampioenschap. In Berlijn boekte hij zijn eerste zege, waardoor hij ook als tweede eindigde in het kampioenschap. Ook volgend jaar is Vandoorne met een Mercedes actief in het Formule E-kampioenschap.

"Het is een eer om voor de vierde keer in mijn carrière deze trofee te mogen ontvangen", reageerde Stoffel Vandoorne. "Het was voor iedereen een bijzonder jaar en zoals heel wat andere kampioenschappen moest ook de Formule E nieuwe oplossingen zoeken. Ik ben heel blij dat ik de laatste race van het seizoen kon winnen, en als vicekampioen deze jaargang kon afsluiten."

Auteurs: 
Belga