Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stevin kan starten

Stevin kan starten

Nieuws
26/09/2014

Dit project omvat een versterking van het hoogspanningsnet (380 kV) tussen Zeebrugge en Zomergem . Het traject loopt boven - én deels ondergronds door Brugge, Blankenberge, Zuienkerke, Maldegem, Eeklo en Zomergem.

De geplande uitbreiding is cruciaal voor de toekomstige elektriciteitsbevoorrading van ons land en van de kustregio in het bijzonder. E lia heeft een akkoord gerealiseerd met de verschillende particuliere partijen en lokale besturen, die een beroep hadden ingesteld tegen het GRUP ( Gewestelijk Ruimtelijk U itvoeringsplan ) voor Stevin.

De Raad van State werd nu op de hoogte gebracht van de dadingsovereenk omsten en heeft de afstand van vordering van de verschillende partijen vastgesteld. De Raad van State neemt deze in beraad en volgt binnen enkele weken met haar definitieve uitspraak. Gezien er geen juridische procedures meer hangende zijn tegen het Stevin - project en de stedenbouwkundige en milieuvergunning v oor de 3 hoogspanningsstations reeds verkregen werden , zou dan met de werken gestart kunnen worden . Dit is gepland voor begin 2015.

 

 

 

Auteurs: