Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sterrenrestaurant Rebelle zit in nieuw jasje

Sterrenrestaurant Rebelle zit in nieuw jasje

Nieuws
28/07/2023

"We hebben onze kamers allemaal aangepast. Er is iets meer comfort voor de gasten, zo is er meer plaats om te zitten", zegt chef-kok Martijn Defauw. Dinsdag 1 augustus opent restaurant Rebelle met één ster in Marke opnieuw de deuren. Na zes jaar vonden hij en zijn vriendin het tijd om de zaak in een nieuw kleedje te stoppen.

Oudste pand

"Rebelle zit in het oudste pand van Marke. Ik denk dat we ook het oudste dak hadden van Marke. Ons dak was bijvoorbeeld nog niet geïsoleerd." 

Er is nu ook een echte wijnkelder: "Het was vroeger eigenlijk meer een stockruimte met een ouderwets kruipgat. Dat was niet ideaal. Het is uiteindelijk iets waar veel kapitaal in belandt. Dat moet goed bewaard en verzorgd worden", zegt sommelier Esteban Casteur.

Personeelstekort

Het team bestaat uit tien mensen. Waar sterrenchef Peter Goossens zijn La Rigue in Knokke-Heist vaker moet sluiten door personeelstekort heeft Rebelle geen last van. "Wij hebben altijd vlot onze mensen gevonden. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar ik probeer het op een menselijk manier te doen."

Meer tips geeft Martijn niet meer aan zijn conculega.

Auteurs: 
Redactie