Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ster voor Koen De Bouw & Peter Monsaert

Ster voor Koen De Bouw & Peter Monsaert

Nieuws
05/03/2022

Op de Walk of Fame op de zeedijk werden ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen Koen De Bouw en Peter Monsaert vereeuwigd. Ze mochten hun ster onthullen in aanwezigheid van de volledige cast van de nieuwe film "Nowhere". 

"Nowhere" stond centraal op de openingsavond van het Filmfestival. Peter Monsaert is de regisseur van de film en de hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Bouw en Noa Tambwe Kabati. De Bouw speelt André, een ex-truckchauffeur die een afgelegen baancafé opknapt. Hij neemt de dakloze tiener Thierry onder zijn hoede, nadat hij hem betrapt heeft op een poging tot inbraak. De twee worden vrienden en blijken elkaar nodig te hebben om het verleden te laten rusten. 

De Bouw is dit jaar ook "de master" van het Filmfestival van Oostende. Hij mag dus een eigen selectie van films op het publiek loslaten. De Antwerpenaar kiest daarbij voor het thema mentale gezondheid. Hij selecteerde films als "Beautiful boy" van Felix van Groeningen, "Der Himmel über Berlin" van Wim Wenders en "Spirited away" van Hayao Miyazaki. 

Het Oostendse filmfestival loopt nog tot en met 12 maart. Op het festival worden ook awards uitgereikt: de Ensors en de Jamies. De Ensors zijn de belangrijkste Vlaamse film- en televisieprijzen, de Jamies bekronen Vlaamse onlinevideomakers. 

 

Auteurs: 
Thomas Soen