Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stene krijgt post uit 2014

Stene krijgt post uit 2014

Nieuws
28/03/2017

Blijkbaar werd de post onlangs gevonden in een sporttas. Een intussen ontslagen postbode zou verzuimd hebben om de brieven te bestellen en gooide alles weg. Tussen de post zaten niet alleen kerstkaartjes, maar ook heel wat facturen. Dat verklaart waarom verschillende bewoners van Stene destijds aanmaningen kregen voor niet-betaalde facturen. Sommigen hebben daardoor boetes moeten betalen tot 250 euro.

Bpost bevestigt verhaal

"Vrij recent werd in een provinciaal domein een sporttas opgemerkt met daarin honderden brieven", bevestigt Bpost. "De politie heeft die meegenomen voor verder onderzoek. Daaruit blijkt dat de tas toebehoort aan een oud-werknemer van Bpost uit de regio van Oostende. Na het onderzoek is de post ons terugbezorgd."

De zak werd vrij recent gedumpt want de brieven waren nog in goede staat. Die werden dus alsnog aan de rechtmatige eigenaars bezorgd, samen met een begeleidende brief waarin het postbedrijf excuses aanbiedt en uitlegt wat er is gebeurd. "Dit komt hoegenaamd niet vaak voor", aldus het bedrijf. "Het betreft hier een malafide praktijk en een uitzondering."

Auteurs: