Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Steden wachtten niet: hier zouden maatregelen vroeger ingaan

Steden wachtten niet: hier zouden maatregelen vroeger ingaan

Nieuws
28/10/2020

Oostende, Oudenburg, Gent, Mechelen en Aarschot waren de eerste steden om vroeger op de bal te spelen. Opvallend, daar is overal een Open VLD-burgemeester aan de macht. Zij hadden er wel begrip voor dat Vlaanderen meer tijd nodig heeft om de nieuwe maatregelen over het hele grondgebied uit te rollen, maar zelf wilden ze geen dag meer verliezen. En dus voerden ze nu al de maatregelen in. Ondertussen blijkt dat Vlaanderen de maatregelen versnelt invoert: vanaf middernacht komende nacht.

Oostende 

Waar mogelijk neemt Oostende nu al maatregelen. Het Stadsmuseum en de tijdelijke expo rond Permeke in de Venetiaanse Gaanderijen sluiten morgen al. In overleg met Stad Oostende besliste ook Mu.ZEE om vanaf morgen te sluiten. Cultuurhuizen Kursaal en De Grote Post organiseren deze week geen voorstellingen meer. De repetitieruimtes in Duin en Zee zijn vanaf morgen niet langer te gebruiken. Ook alle sportinfrastructuur van Stad Oostende, inclusief het zwembad, gaat morgen dicht voor minstens drie weken.

Het Ensorhuis en Fort Napoleon, waar op dit moment een TikTak-expo loopt, nemen vanaf vandaag geen nieuwe reservaties meer aan. Mensen met een bestaande reservatie voor vandaag, morgen of vrijdag, kunnen wel nog langskomen.

Oudenburg

Oudenburg laat de verstrengde maatregelen vandaag al ingaan: vanaf negen uur vanavond. Mondmasker altijd bij, met niet meer dan vier samen en avondklok vanaf middernacht: die regels kenden we al. Oudenburg sluit de sportinfrastructuur niet helemaal; voor jeugdtrainingen en sportkampen in de herfstvakantie blijft ze open. Maar alle cultuurhuizen en musea gaan vanavond al dicht, activiteiten voor jongeren van 12 stoppen.

In woonzorgcentrum Riethoeve verstrengt de bezoekregeling: één knuffelcontact en één extra contact per 14 dagen in cafetaria Lisdodde. Het bezoek vindt plaats achter een plexischerm. Op de kamers wordt enkel nog voor de partner of in uitzonderlijke situaties kamerbezoek toegelaten. De Sociale Dienst opent opnieuw de Sociale Hulplijn. Funkampen voor de kinderen gaan door in de vakantie, en er komt ook extra buitenschoolse kinderopvang in de extra vakantiedagen. Oudenburg schrapt nu ook al alle evenementen tot minstens 15 januari, behalve de wekelijkse markt.

Lees ook: