Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Staking personeel Meulebeke geschorst

Staking personeel Meulebeke geschorst

Nieuws
29/04/2014

Op vraag van de christelijke vakbond ACV heeft het schepencollege ingestemd met de komst van een sociaal bemiddelaar. De geplande staking is opgeschort.

Bijkomende inspanningen

Er is al langer onvrede op de  werkvloer bij het personeel van Meulebeke. Alles begon eind vorig jaar met het ontslag van 10 personeelsleden om de gemeentefinanciën gezonder te maken. Het gemeentebestuur vroeg ook bijkomende inspanningen van het personeel. Een inlevering van 1 euro op elke maaltijdcheque zou op jaarbasis voor 220 euro minder netto-inkomsten zorgen. Daarnaast zouden er ook 3 dagen dienstvrijstelling verdwijnen.

Overleg

De besparingsmaatregelen kunnen niet door de beugel voor de christelijke vakbond ACV Openbare diensten. Eind december was er al een waarschuwingsactie. Op 6 mei zou al het personeel het werk neerleggen, maar de vakbond geeft de voorkeur aan overleg met een sociaal bemiddelaar om het conflict op te lossen. De staking wordt geschorst, het personeel van de gemeente en het OCMW wordt gevraagd om zwartje lintjes te dragen zolang er geen oplossing is.