Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stadiondossier Club Brugge: wijziging in parkeerreglement geeft hoop voor nieuwe aanvraag

Stadiondossier Club Brugge: wijziging in parkeerreglement geeft hoop voor nieuwe aanvraag

Nieuws
29/08/2023

In het Jan Breydelstadion houdt club Brugge op dit moment een infomarkt voor buurtbewoners. Het is al het vierde infomoment waar de plannen voor een nieuw stadion op de Olympiasite worden voorgesteld. 6.000 buurtbewoners kregen daarvoor een uitnodiging.

Zorgen buurtbewoners

Begin dit jaar werd de toegekende vergunning voor de bouw vernietigd omdat er volgens enkele buurtbewoners te weinig rekening werd gehouden met parking en mobiliteit. Door een wijziging in het parkeerreglement komt Club Brugge tegemoet aan de kritiek en zal ze binnenkort een nieuwe vergunning aanvragen.

Het ontwerp van het stadion en de omgeving blijft zo goed als hetzelfde. De grootste aanpassing is de parkeerdrukte in de straten rond het stadion. Stad Brugge heeft daarvoor haar parkeerwet aangepast.

Speciale parkeerkaart

Met een speciale parkeerkaart kunnen zo'n 3600 wagens in de onmiddellijke omgeving van het stadion parkeren, vooral auto's die goed gevuld zijn. In sommige straten zal je maximum een uur kunnen parkeren tijdens wedstrijden.

Andere wagens kunnen in de randparkings van Brugge parkeren waar er shuttlebusjes voorzien worden. Er zullen ook meer dan 4000 fietsparkeerplaatsen zijn.

18 jaar

Club Brugge wil een nieuw voetbalstadion bouwen met iets meer dan 40.000 zitjes. Het dossier sleept al bijna 18 jaar aan.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere