Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sober en ingetogen afscheid van Leopold Lippens

Sober en ingetogen afscheid van Leopold Lippens

Nieuws
25/02/2021

De rouwstoet hield onderweg nog eens halt aan het stadhuis waar het schepencollege en de korpschef van de Lokale Politie de familie persoonlijk condoleerde. Met een bloemenkrans die aan de lijkwagen werd opgehangen en een Last Post nam het gemeentebestuur definitief afscheid.

De sobere en ingetogen ceremonie werd afgerond met een lange ovatie gericht naar het rouwportret van de burgemeester dat op de pui van het stadhuis is aangebracht. De trappen van het stadhuis blijven ondertussen versierd met een bebloemd wapenschild van het gemeentepersoneel, hartvormige kransen in crêpepapier van de badkarhouders en vrienden van het Zoute en bloemstukken van andere omstaanders.

Morgen één  minuut stilte

Morgen houdt heel Knokke-Heist één minuut stilte ter nagedachtenis van Leopold Lippens.  Daarna brengen om 12.01 uur de Lokale Politie, brandweer en andere hulpdiensten met de sirenes van hun interventievoertuigen een eresaluut. In alle parochiekerken van Knokke-Heist zullen ook de klokken luiden.

Na de coronacrisis plant het gemeentebestuur in samenwerking met de familie Lippens nog een grote herdenkingsplechtigheid voor het brede publiek.

LEES OOK:

Auteurs: