Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Slachtoffer homejacking getuigt: 'Geslagen en geschopt'

Slachtoffer homejacking getuigt: 'Geslagen en geschopt'

Nieuws
20/03/2019

De feiten gebeurden op 12 januari rond zeven uur ’s avonds in de woning van fruit- en groentenhandelaar Georges Braye. Hij en zijn vrouw Ginette wonen langs de Neerweg in Rekkem. Ze moesten die avond naar een feest. Net op het moment dat de kluis openstond om portefeuilles en wat juwelen uit te halen, stond een koerier met een pakje voor de deur. Maar het bleek een valstrik.

Er doken plots twee andere gewapende mannen op en die drongen het huis binnen. Ze pakten Georges Braye en Ginette Van West erg gewelddadig aan en dreigden te schieten. En ook de schoonzoon die uit de zaak naast de woning kwam, kreeg rake klappen. De daders sloegen hem bewusteloos. De bewakingscamera’s legden alles vast. 

Geld en juwelen

De homejackers gingen uiteindelijk aan de haal met geld, juwelen, een handtas en enkele sjaals. Samen met een vierde kompaan, de chauffeur, vluchtten ze in een Renault Megane GT richting Frankrijk. De wagen was de nacht voordien gestolen in Moeskroen.

Het gerecht heeft nu de beelden van de bewakingscamera's verspreid. Het hoopt zo tips binnen te krijgen die naar de overvallers leiden. Wie de speurders kan helpen kan bellen op het gratis nummer 0800. 30.300.

Bekijk ook:

Auteurs: