Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sandra Roobaert wint Poëziewedstrijd Oostende

Sandra Roobaert wint Poëziewedstrijd Oostende

Nieuws
28/02/2022

Afgelopen weekend vond de twaalfde editie van de Poëziewedstrijd van de stad Oostende plaats. Uit 580 dichters werd Sandra Roobaert uitgekozen als winnares met haar gedicht ‘Als het trilt kan het barsten’. Hiermee won ze een geldprijs van 3.000 euro.

Internationale deelname

Voor deze prijs van beste Nederlandstalig gedicht waagden ook deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en Suriname hun kans. “Onze tweejaarlijkse Poëziewedstrijd straalt dus nog steeds een internationaal karakter uit”, zegt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

“Samen met de vele andere poëzie-evenementen die we op touw zetten, zoals ‘Broodje Poëzie’, ‘Weesgedichten’ en ‘Gedichtendag’, krijgt Oostende als Literatuurstad aan Zee steeds meer vorm”, vertelt hij.

Jury beoordeelde 614 gedichten

Deelnemers konden elk maximaal twee gedichten indienen, wat 614 gedichten opleverde. Voorzitter Ivo van Strijtem en zijn juryteam lazen en beoordeelden deze één voor één.

Wekenlang waren de juryleden hiermee in de weer om uiteindelijk met een persoonlijk lijstje van een tiental namen de jurybijeenkomst binnen te wandelen. Daaruit kozen ze uiteindelijk drie gedichten en kenden ze zeven eervolle vermeldingen toe.

Sandra Roobaert ontving de eerste prijs van 3.000 euro. De tweede prijs van 1.500 euro ging naar David Moszkowicz voor zijn gedicht ‘Konijnenoren’ en de derde prijs van 700 euro ging naar Sylvie Marie met haar gedicht zonder naam.

Auteurs: 
Lisanne Vansteenkiste