Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ruim 22.000 bezoekers op Cactusfestival in Brugge

Ruim 22.000 bezoekers op Cactusfestival in Brugge

Nieuws
11/07/2022

Door de coronacrisis kon het Cactusfestival de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Het publiek vond zonder problemen opnieuw de weg naar het Minnewaterpark. "Zeker zaterdag was een topdag", zegt organisator Patrick Keersebilck.

"Op een paar honderd tickets na was het volledig uitverkocht en er was heel veel sfeer." Uiteindelijk werd afgeklokt op 22 à 23.000 bezoekers.

Annulatie op laatste moment

Het festival ging vrijdag van start met onder anderen Meskerem Mees en Intergalatic Lovers. Na dat talent van eigen bodem zou Led Zeppelin-zanger Robert Plant in principe optreden samen met Alison Krauss. Hun show werd echter op de valreep geannuleerd, omdat de Amerikaanse zangeres met griep was uitgevallen.

Ook de organisatie kreeg het nieuws pas een uur voor het optreden te horen. "Alles was klaar en er is ook nog alles aan gedaan om toch te kunnen optreden. Maar uiteindelijk blijft het werken met mensen. Ik begrijp natuurlijk de ontgoocheling van de mensen", reageert Keersebilck.

"Meer verwacht"

Ook op zaterdag kwamen liefhebbers van verschillende muziekgenres aan hun trekken. Zo waren er optredens van Coely en Sylvie Kreusch, maar ook van White Lies en De Jeugd van Tegenwoordig. De Schotse rockers van Franz Ferdinand mochten de tweede festivaldag afsluiten.

"Op vrijdag en zondag hadden we misschien iets meer verwacht, maar er is deze zomer door alle uitgestelde concerten ontzettend veel te doen."

Zondag stonden ten slotte onder meer Blackwave en Supergrass op het podium van het Minnewaterpark. De 39ste editie van het Cactusfestival wordt zondagavond afgesloten door Balthazar.

Auteurs: 
Belga
Redactie