Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rouwregister voor Queen Elisabeth in Talbot House

Rouwregister voor Queen Elisabeth in Talbot House

Nieuws
08/09/2022

In Talbot House is het nieuws over de wankele gezondheid en later het overlijden van The Queen met grote droefheid ervaren. De sfeer onder de Britse vrijwilligers en gasten was bijzonder droef deze middag. Talbot House en de Royal Family hebben dan ook al ruim honderd jaar een goede band. (Lees verder onder de foto)

Bezoek in 1966

De stichter van Talbot House, Padre Tubby, mocht de Prince of Wales meermaals verwelkomen in zijn Talbot House tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een schilderij geschonken door de prins herdenkt het bezoek nog altijd. Later raakte Tubby goed bevriend met King George VI als lid van de Koninklijke Hofhouding. Na dienst dood werd Tubby biechtvader van The Queen Mother. Ook met Queen Elizabeth II en haar kinderen onderhield hij goede banden. De Queen & Duke brachten het Huis in 1966 een bezoek om de vijftigste verjaardag te vieren. Bijna alle leden van de familie kwamen sindsdien op bezoek, haar neef de Duke of Kent nog in 2021. Ook een van de huidige bestuurders van het Huis maakt deel uit van de Koninklijke Hofhouding als persoonlijke aalmoezenier, Canon Paul Wright, Sub-Dean to the Chapel Royal.  Ze was ook beschermvrouw van Toc H (To Conquer Hate), het wereldwijde netwerk van honderden Talbot House clubs, scholen, hostels, etc. . Maar vooral was ze de moeder van de Britse natie waar iedereen naar opkeek, op steunde en kon op rekenen. Het einde van een tijdperk waar wij ook graag onze eer aan bewijzen.

Als Brits Huis in de Westhoek opent Talbot House tijdens deze rouwperiode ook de deuren aan iedereen die wenst een boodschap na te laten in het rouwregister. "Een cup of tea is wat veel Britten op dit moment wel kunnen gebruiken," klinkt het.

Auteurs: