Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roeselare pakt ticket voor kwartfinales, Civitanova wordt uitdager

Roeselare pakt ticket voor kwartfinales, Civitanova wordt uitdager

Nieuws
20/02/2020

De West-Vlamingen versloegen in eigen zaal vlot het Servische Novi Sad met 3-0 (28-26, 25-20 en 25-18) en plaatsen zich dankzij de zege voor de kwartfinales.

Roeselare sluit poule E als tweede af met elf punten, achter de ongenaakbare leider Kedzierzyn-Kozle (18 ptn) uit Polen. Het Duitse Friedrichshafen (5 ptn) en rode lantaarn Novi Sad (2 ptn) volgen. Enkel de vijf groepswinnaars en de drie beste tweedes gaan naar de kwartfinales.

Roeselare opende in poule E met een 0-3 zege bij Friedrichshafen, maar moest dan thuis tegen Kedzierzyn-Kozle (0-3) de wet van de sterkste ondergaan. Na een 2-3 winst bij Novi Sad, dienden de West-Vlamingen op bezoek in Polen weer hun meerdere te erkennen in Kedzierzyn-Kozle (3-0 verlies). Op de vijfde speeldag hield Roeselare zijn kansen gaaf met een 3-1 zege tegen Friedrichshafen.

Roeselare loot Civitanova

In Luxemburg is vanmiddag geloot voor de kwartfinales van de Champions League volleybal. Roeselare neemt het op tegen titelhouder Civitanova uit Italië. Roeselare speelt tussen 3 en 5 maart eerst thuis, een week later is de terugmatch.

 

 

Auteurs: 
Belga