Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roeselare gaat van start met project rond intrafamiliaal geweld

Roeselare gaat van start met project rond intrafamiliaal geweld

Nieuws
27/09/2022

Stad Roeselare en Politiezone RIHO (politiezone Roeselare, Izegem en Hooglede) gaan vanaf 1 oktober van start met het nieuw project tegen intrafamiliaal geweld. Minister Verlinden deed eind 2021 een oproep aan alle Belgische steden en gemeenten om projectvoorstellen in te dienen. De stad Roeselare had toen al een grote alertheid voor signalen van intrafamiliaal geweld bij burgers.

Meer aandacht

Het CAW Centraal West-Vlaanderen zal binnen het project inzetten op het opleiden van een zogenaamde referentiepersoon intrafamiliaal geweld. Deze Referentiepersonen hebben een belangrijke rol inzake alertheid en sensibilisering. Dit met betrekking tot thema binnen de eigen gemeente en organisatie. Een rechtstreekse lijn tussen die lokale besturen en het ambulante aanbod van het CAW Centraal West-Vlaanderen maken hier deel van uit.  

“Op die manier willen we breder aandacht geven aan het thema bij de lokale besturen uit onze regio; en een sterkere connectie maken met het hulpverleningsaanbod,” Verteld burgemeester Declercq.  

Auteurs: 
Mélanie Stubbe