Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Resoc Westhoek schrijft vlammende brief naar minister Weyts

Resoc Westhoek schrijft vlammende brief naar minister Weyts

Nieuws
24/12/2015

"In alle beleidsdomeinen is het hip en trendy om de openbare diensten in de perifeer gelegen gebieden af te bouwen waardoor deze regio’s terug gekatapulteerd worden naar de Middeleeuwen.  Zo ook wat het openbaar vervoer betreft", klinkt het in een mededeling van Resoc Westhoek.  De Vlaamse regering wil dat De Lijn enkel nog steden en grote gemeenten bedient. Er zal ook gestart worden met drie proefprojecten in drie regio’s, waaronder Westhoek/Oostende waarbij het aantal bussen afhankelijk zal worden van de kostendekkingsgraad.

”Wij bedanken ferm voor dit soort van experiment als de uitkomst op voorhand vastligt en gelijk staat met afbouw van het aanbod. U houdt ons niet voor de gek. Neen, geen Calimero, maar een bewuste tegenreactie. Wij willen vooruit met deze regio", klinkt het strijdvaardig.

Werkzoekenden

Volgens Resoc Westhoek is het bovendien onaanvaardbaar dat VDAB-medewerkers werkzoekenden, die hun mobiliteitsprobleem aankaarten, van antwoord dienen dat ze hun mobiliteitsprobleem zelf moeten oplossen. "Ja, er zijn ook jobs en bedrijven in de Westhoek. Ook hier wonen en werken mensen. Ook hier worden belastingen betaald door gezinnen en bedrijven. Moeten wij hen oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid? Of moeten de excellenties zelf komen ontdekken welke sociaaleconomische dynamiek er hier is en op welke wijze de Vlaamse regering die dynamiek belemmert? "

Auteurs: