Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

REO biedt nu ook yacon na

REO biedt nu ook yacon na

Nieuws
22/11/2017

Het knolgewas is van origine uit de Andes, maar wordt vanaf heden ook op West-Vlaamse bodem geteeld.

REO producent Katrien Quaghebeur uit Poperinge zorgde vandaag voor de primeurverkoop op de REO Veiling. Ze voerde 160 kg aan. “Yacon is een exotisch product waardoor het vorstgevoelig is. De eerste maand van het teeltproces wordt het product onder bescherming in potten gekweekt, waarna het wordt overgeplant op het veld om na zes maanden geoogst te worden. De oogst gebeurt op een artisanale manier. De scheuten van yacon zijn kwetsbaar waardoor ze handmatig geoogst moet worden om productbeschadiging te voorkomen.”

Yacon bezit heel wat gezonde kwaliteiten. Door hun hoog gehalte aan inuline (fructanen) zorgen de knollen voor een constante bloedsuikerwaarde. Dit maakt de knol een interessant product voor mensen met suikerziekte. Het heeft bovendien een lange bewaartijd van ongeveer zes maanden en telt weinig calorieën.

Auteurs: