Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Renson investeert in Chinese productiesite

Renson investeert in Chinese productiesite

Nieuws
06/02/2021

"Ook hier zijn oververhitting en energiebesparing op het vlak van koeling een echt hot item", getuigt Renson met een knipoog. "In Shanghai nemen ze onder bepaalde voorwaarden zonwering zelfs al op in de bouwvoorschriften."

Over hele wereld

Ze gaan uit van een visie gebaseerd op lokale verankering. Het gros van de productie blijft in België georganiseerd, maar ze richten hun blik ook op de rest van de wereld. Vandaag bezit het merk Renson over een verdelersnetwerk in 83 landen. "Via gespecialiseerde partners kunnen we overal ter wereld snel en op maat leveren en installeren."

Het zijn niet Rensons eerste stapjes op de Chinese markt. Het prestigieuze Black Forest appartementencomplex in Shanghai leverde hen krediet op bij plaatselijke ontwikkelaars. "Een investering drong zich op om het tempo van die groeimarkt te kunnen volgen. De focus ligt daarbij vooral op de projectmarkt (80%), hoewel we er ook de residentiële markt (20%) willen mee aanboren.”

Productie op volle toeren

Concreet produceert Renson in Huizhou doekzonwering die specifiek aangepast werd aan de noden van de Chinese markt. De nieuwe Renson productiesite beslaat in totaal 1310m² voor de productie van Fixscreen doekzonwering, met mogelijkheid om later nog uit te breiden. Intussen draait de productie er op volle toeren en recent rolder er een eerste grote bestelling van 1.000 Fixscreens van de band.

“Om onze Belgische Renson-kwaliteit ook ter plaatse te kunnen blijven garanderen, werden de mensen die daar aan de slag gaan in eerste instantie in onze eigen productie in België opgeleid en getraind,” schetst Paul Renson het voortraject van deze investering. “Maar ook bij de opstart van de productie daar, worden ze verder begeleid door Belgische medewerkers die de producten door en door kennen.”

The Belgian House

De investeringen van Renson in China blijven niet bij de productie van zonwering. Met de The Belgian House in Shanghai opende op 27 november 2020 een ontmoetingsplek waar architecten, ontwerpers en projectontwikkelaars de beste Belgische merken voor interieur- en outdoor kunnen ontdekken.

The Belgian House is een initiatief van zeven partners: naast Renson zetten ook PR-Living, Kreon, Decospan, Basalte, Reynaers, Royal Botania hun schouders hieronder.