Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reddingsoefening aan zee verloopt naar wens

Reddingsoefening aan zee verloopt naar wens

Nieuws
06/07/2015

De oefening vond vanochtend plaats in Bredene.  Volgens het scenario waren drie vissers in de problemen geraakt. Uiteindelijk duurde het niet lang vooraleer de scheepvaartpolitie de drie mensen in moeilijkheden uit het water kon vissen.

"In de eerste plaats doen we dit om de communicatie zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen", zegt gouverneur Decaluwé. "Dat is goed gelukt. We hadden zelfs de inzet van de Seaking niet nodig".  "Er zijn altijd werkpunten, maar iedereen, MUG, DAB Vloot, scheepvaartpolitie, de hulpdiensten, hield zich vanmorgen aan de afspraken van het vooropgestelde noodplan."

Drones

Normaal zou het bedrijf Noordzee Drones een eerste keer ondersteuning bieden met onbemande vliegtuigjes, zogenaamde drones, maar blijkbaar was er een probleem om tijdig een licentie te verkrijgen zo dicht bij de luchthaven van Oostende. "Het bedrijf heeft wel tijdens de evaluatie de nodige uitleg gegeven, en het is de bedoeling om de drones in te zetten tijdens de volgende oefening", besluit Decaluwé. Die vindt normaal plaats op 4 september.

(foto: Erik Verboom)

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox