Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recordaantal filmbezoekers voor Budascoop Kortrijk

Recordaantal filmbezoekers voor Budascoop Kortrijk

Nieuws
06/01/2015

Sinds de opstart in 2006 waren dat er nooit zo veel.

Drie filmzalen

Kunstencentrum BUDA runt, naast een werkplek voor artiesten en podiumfestivals als Kortrijk Congé, Buda Vista en Next, sinds 2006 drie filmzalen in Budascoop. Het aanbod van BUDA is aanvullend op dat van Kinepolis. BUDA richt zich vooral op kwaliteitsvolle auteurscinema uit de hele wereld, zet reeksen op rond b.v. Italiaanse cinema, cultfilms of klassiekers en ontwikkelt sinds 2014 ook acties voor gezinnen met een maatschappelijk kwetsbare positie.

Lieve Vankeirsbulck, filmprogrammator: “Dat is des te opvallender, omdat er dit jaar niet echt grote kaskrakers waren. Wel waren er dit jaar 200 vertoningen meer dan in 2013, o.a. door de invoering van ‘after work-vertoningen’ om 17u op woensdag, donderdag en vrijdag, én omdat we steeds meer gevraagd worden door organisaties om samen te werken rond specifieke films of thema’s.”

Best bekeken films

Best bekeken films in de Budascoop in 2014 waren Boyhood (2.335 bezoekers), The Grand Budapest Hotel (1.959 bezoekers) en Nymphomaniac – part 1 (1156 bezoekers).

Vroegere Pentascoop

De bioscoop die in april 1975 in de Kapucijnenstraat 10 geopend werd als Pentascoop, was de voorloper van de grote Kinepolis-complexen maar blijft ondertussen, na bijna 40 jaar, een arthouse-bioscoop die stevig stand houdt.

Auteurs: