Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reacties op het overlijden van Roger De Clerck

Reacties op het overlijden van Roger De Clerck

Nieuws
23/10/2015

VOKA

Roger De Clerck was een boegbeeld van de Vlaamse industrie en was voor Vlaanderen toonaangevend. Dat zegt gedelegeerd bestuurder van Voka, Hans Maertens. "Wat hij in een mensenleven heeft gerealiseerd, is indrukwekkend. Voor de tapijtindustrie in West-Vlaanderen is De Clerck van groot belang geweest."

Maertens erkent dat De Clerck ook genoemd werd in fiscale schandalen. "Het bedrijf en hijzelf hebben daaronder geleden. Het zal altijd een smet blijven op zijn blazoen, maar laat ons niet vergeten hoeveel mensen jarenlang voor Beaulieu hebben gewerkt en wat hij heeft betekend voor de Vlaamse industrie."

Bedrijf

"Roger De Clerck was één van de grootste industriëlen van zijn generatie", klinkt het in het persbericht van de Beaulieu-groep, waarin zijn "ambitieuze aanpak" geroemd wordt. De directie van de groep "wenst de familie De Clerck veel sterkte in deze moeilijke dagen".

Willy Naessens

Willy Naessens herinnert De Clerck zich als een bewonderenswaardig ondernemer. "Roger is als ondernemer op een bijzondere manier groot geworden, met de bijbehorende ups en downs. Hij is enorm gegroeid, eerst als landbouwer, daarna in de textielsector." Volgens Naessens is hij vooral een voorbeeld voor groeiende ondernemingen. "Moest Vlaanderen meer jonge ondernemers hebben met zoveel ambitie als Roger, dan zou ons gewest nog meer groeien."

Geert Bourgeois

Ook Vlaams Minister-President Geert Bourgeois betuigt zijn medeleven aan de familie van Roger De Clerck. Hij noemt hem een ondernemer die gedurfde stappen heeft gezet om de welvaart in onze regio te garanderen.