Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

RAW13 : advocaten vragen vrijspraak voor moord

RAW13 : advocaten vragen vrijspraak voor moord

Nieuws
05/02/2015

"Mijn client kan zich niet inbeelden de dodelijke messteek aan Jeroen Balloey te hebben gegeven. Er is geen zekerheid, dus hij kan ook niet als dader gezien worden", zei hij vanochtend in de rechtbank.

Hij wil de kwalificatie van moord en dubbele moordpoging omzetten tot opzettelijke slagen en verwondingen met blijvende ongeschiktheid en/of dood tot gevolg. En roept uitlokking uit als verzachtende omstandigheid.

Labaere

Ook meester Nadia Lorenzetti, die Jacky Labaere vertegenwoodigd vraagt hem enkel schuldig te bevinden aan de opzettelijke slagen en verwondingen op Karim M'Hedhebi (40). Voor mededaderschap aan de moord op Jeroen Balloey en de moordpoging op Christophe Decoene vroeg de verdediging de vrijspraak. " Jacky is niet de slimste, niet de meest welbespraakte en hij heeft veel fouten gemaakt. Maar Jacky Labaere is geen moordenaar ", sprak zij de jury toe.

Van Bossuyt

Meester Nina Van Eeckhaut betwist dat Robin Van Bossuyt op het moment van de steekpartij de leider was van RAW13. De verdediging vroeg niet om de vrijspraak, maar acht Van Bossuyt enkel schuldig aan mededaderschap aan opzettelijke slagen en verwondingen.

Auteurs: