Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Protest tegen uitbreidingsplannen Clarebout Potatoes in Warneton

Protest tegen uitbreidingsplannen Clarebout Potatoes in Warneton

Nieuws
13/04/2015

Het waren vooral inwoners van het Franse Deulemont en het Henegouwse Warneton die samenkwamen op de brug over de Leie en die gedurende 20 minuten bezet hielden. De politie hield een oogje in het zeil en hield het verkeer aan de brug even tegen.

Overlast

Met maskers, spandoeken en megafoons maakten ze hun ongenoegen duidelijk: ze willen niet dat er een nieuwe (tweede) reuzengrote frigo van 30 meter hoog nabij de vestiging in Warneton komt. Want sinds Clarebout Potatoes daar in 2007 een nieuwe vestiging heeft opgestart, is de overlast almaar toegenomen. De buurtbewoners klagen van geur- en lawaaihinder en van de grote verkeershinder door vrachtwagens die af en aan rijden.

OCMW Kortrijk

De grond waarop Clarebout de tweede frigo wil inplanten (een terrein van ruim 8 hectare) is voorlopig nog eigendom van het OCMW van Kortrijk. De actievoerders zijn er de voorbije weken in geslaagd die verkoop tijdelijk uit te stellen en zullen met het comité eerst gehoord worden in Kortrijk. Ze hopen ook op steun van de West-Vlaamse politici, op diverse niveaus, zelfs Europees.

De actievoerders hebben met een petitieactie bijna 1.000 handtekeningen ingezameld, om hun eisen kracht bij te zetten. Ze willen op zijn minst in dialoog gaan met Clarebout Potatoes, maar tot nu toe weigert het bedrijf elk overleg.