Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Protest tegen mogelijke komst van windturbines in Ieper

Protest tegen mogelijke komst van windturbines in Ieper

Nieuws
12/12/2022

Woordvoerder Marc Poissonnier: “In andere landen zijn er vaak afstandsregels die er in dit geval zouden voor zorgen dat er binnen een straal van een kilometer geen enkel huis zou staan; nu staan er woningen op amper 250 à 300 meter. Die turbines zijn daarenboven uitzonderlijk hoog, bijna 2x de hoogte van de Ieperse kathedraal. Bijna nergens zie je deze op het land staan; wel meestal in havengebieden of op zee.”

De leden van het comité maar ook vele andere buurtbewoners dat ze op zich zeker niet zijn tegen windenergie. “Maar nu hypothekeren ze windenergie door het ondoordacht plaatsen van windenergie zo dicht bij onze huizen.”

Het buurtplatform heeft een infomoment voorzien op dinsdag 20 december om 20u in het VTI van Ieper. Specialisten op het vlak geluid, trillingen, en dergelijke zullen er ingaan op de bekommernissen van de mensen. “Het buurtplatform is duidelijk klaar en strijdvaardig om het op te nemen voor de mensen en de omgeving en heeft nu al een advocaat onder de arm genomen die gespecialiseerd is in de materie.”

De Stad Ieper zelf staat alvast niet te springen

om op verschillende plaatsen verspreid over het landschap windmolens te laten zetten.

 

 

 

Auteurs: