Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Poppylijn blijkt een flop te zijn

Poppylijn blijkt een flop te zijn

Nieuws
28/11/2014

Dat concludeert Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) uit Kortrijk die cijfers opvroeg over het gebruik ervan. De zogenaamde ‘Poppylijn’ verbindt Nieuwpoort, over Diksmuide, met Ieper.

"Floppielijn"

"De herdenkingslijn langs de frontlinie van WO I werd een flop", zegt Caron. "Met een gemiddelde bezettingsgraad van minder dan 4 reizigers per rit werd nauwelijks iets van de 200.000 euro die in de lijn werden geïnvesteerd, terugverdiend. En dit in tijden dat de basismobiliteit in de Westhoek ter discussie staat wegens onvoldoende kostendekkend”

Uit de cijfers die Bart Caron opvroeg, blijkt dat in de periode juli tot en met september niet eens 1500 zogenaamde ‘Poppypassen’ werden verkocht. De ‘Poppypas’ is het speciale ticket dat recht geeft op een heen- en terugreis met Lijn 14 en ook geldt op het aansluitende reguliere net van De Lijn. 

Nauwelijks Britten

Ruim drie kwart van de reizigers kwamen uit eigen land. Britten, doorgaans toch aanzien als de oorlogstoeristen bij uitstek, waren er nauwelijks. Intussen liet de Vlaamse overheid weten dat de Poppylijn eenmalig was en afgeschaft wordt. “Voor het eerst in mijn leven juich ik het afschaffen van een buslijn toe” besluit Caron.

Auteurs: