Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Poederbrief voor Tommelein onderschept bij Bpost

Poederbrief voor Tommelein onderschept bij Bpost

Nieuws
07/01/2019

De poederbrief, die deels open was, werd ontdekt door een medewerker van BPost. Er werd meteen alarm geslagen. De brandweer, de politie, DOVO, en de civiele bescherming kwamen ter plaatse. De brief had als bestemming het stadhuis van Oostende, ter attentie van burgemeester Bart Tommelein. 

Vier mensen even in quarantaine

De brief met de instantie werd in een sanitaire kamer geplaatst, waar DOVO en de civiele bescherming uitvoerden. Vier medewerkers van BPost die in contact waren gekomen met de brief werden een tijd in quarantaine gehouden. 

Geen antrax

Volgens de eerste metingen ging het niet om antrax of een andere gevaarlijke instantie. Verder onderzoek zal meer duidelijk moeten brengen wat het poeder precies was. Wie de brief verstuurde is nog niet gekend. Recent ontvingen ook ex-staatssecretaris van Migratie Theo Francken (N-VA) en CD&V-voorzitter Wouter Beke al een poederbrief.

Tommelein heeft intussen bevestigd dat het om een brief met bloem ging.

"Maar het bleek om een flauwe grap te gaan", aldus Tommelein. "De substantie was bloem. Ik ben snel ingelicht geweest door de veiligheidsofficier en de zonechef van de politie." Tommelein vindt dit totaal onaanvaardbaar.

"Deze bedreigingen treffen niet alleen mij, maar ook veel onschuldige mensen. De brief was geadresseerd op het stadhuis. Dus ook hier zou die brief nog door heel wat handen zijn gegaan. Deze houding kan absoluut niet", aldus een boze burgemeester.

Auteurs: