Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plasschaert grijpt naast medaille

Plasschaert grijpt naast medaille

Nieuws
01/08/2021

Het goud ging naar de Deense Anne-Marie Rindom, die voor de start van de medal race de leiding reeds stevig in handen had. De Zweedse Josefin Olsson snoepte dankzij een zege op de slotdag het zilver nog af van de Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester, die finaal brons pakte.

Resoluut de aanval

Met een vijfde stek voor de start van de medaillerace moest onze landgenote resoluut voor de aanval kiezen op de slotdag, om nog in aanmerking te komen voor de medailles. Plasschaert koos samen met de Griekse Vasileia Karachaliou voor links en dat bleek de beste keuze in de baai van Enoshima, waar er net iets meer wind stond dan tijdens de vorige wedstrijddagen.

Het duo nestelde zich meteen vooraan in het pak. Voor de Italiaanse Silvia Zennaro was de medal race toen al afgelopen na een valse start.

Intussen rukte de Zweedse Josefin Olsson, de belangrijkste concurrente van Plasschaert in de strijd om het brons, na een trage start wel steeds verder op het in klassement. Op weg naar de derde boei lag ze reeds in tweede positie en dat was slecht nieuws voor onze landgenote, die de leiding resoluut in handen had genomen.

Ondankbaar

Even later moest ze die leidersplaats afstaan aan Olsson, de strijd om het brons werd in de voorste gelederen geleverd.

De Deense Anne-Marie Rindom speelde op veilig en liet met een onopvallende medaillerace haar goud niet meer in het gedrang komen.

Finaal geraakte Plasschaert niet meer voorbij Olsson en zo waren de medailles weg. De West-Vlaamse komt terecht op de ondankbare vierde plaats in de eindstand, met 87 punten. Dat zijn er vier meer dan Bouwmeester (83). Rindom eindigt met 78 punten achter haar naam, drie minder dan Olsson (81).

Livestream

Een honderdtal supporters keken mee naar de medaillerace in thuisstad Oostende. Ook daar heerste zowel trots als ontgoocheling. Een vierde plaats op de Olympische spelen is geweldig, maar iedereen hoopte toch dat Emma met een medaille zou thuiskomen.

Auteurs: 
Belga