Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Piloten tonen hun vliegkunsten in Koksijde

Piloten tonen hun vliegkunsten in Koksijde

Nieuws
03/07/2021

Koksijde kreeg goed nieuws van de overheid om het Belgian Open Aerobatic Championship dit jaar opnieuw te organiseren. Heel wat piloten zullen er op zaterdag 3 juli en zondag 4 juli het beste uit hun machines proberen te halen. Alle figuren worden door de piloten eerst meermaals geoefend op de grond alvorens voor een wedstrijdjury hun kunsten in de lucht te vertonen. Het kampioenschap start omstreeks 10 uur op beide dagen en eindigt om 18 uur, afhankelijk van het weer en het wolkendek.

Het Belgian Open Aerobatic Championship 2021 is enkel toegankelijk op het terrein van de WAC via een gratis reservatieformulier op de website van de Westaviation Club Koksijde.

Afscheid van helikopter Alouette

Op het evenement neemt de Belgische luchtmacht afscheid van de helikopter Alouette. Na enkele demonstraties dit weekend, blijft het toestel voor altijd aan de grond. Ook is de formatie 'The Red Devils' met hun rode Marchettis SF 260 toestellen present voor een demo. Verder kan je er een F-16 en een Seaking bewonderen en brengt ook de MUG-helikopter een bezoek aan de basis.  

Auteurs: 
José Tyteca