Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Perrigo zal veel nieuwe jobs creëren bij Omega Pharma

Perrigo zal veel nieuwe jobs creëren bij Omega Pharma

Nieuws
07/11/2014

Dat heeft stichter Marc Coucke gezegd op een persconferentie. "Er zal een heel grote toename van de tewerkstelling zijn bij Omega Pharma Corporate en Omega Pharma België. Het zal niet langer duren alvorens we moeten bijbouwen hier in Nazareth."

Perrigo koopt Omega Pharma voor 3,6 miljard euro. Het overnamebedrag bestaat uit 2,48 miljard euro voor de aandelen van het bedrijf met zetel in het Oost-Vlaamse Nazareth en de overname van 1,1 miljard euro schuld. Coucke krijgt een uitvoerende rol bij het bedrijf en wordt voor een deel in Perrigo-aandelen uitbetaald.

Volgens Coucke werd Perrigo aangetrokken door het unieke netwerk in Europa van Omega Pharma. "We hebben een heel simpele structuur, dezelfde waarden en we zijn heel complementair. Ze zitten overal, behalve waar wij zitten en samen hebben we 12.000 medewerkers".  "Voor het eerst in mijn leven ga ik een baas hebben. Ik kan geen garanties geven dat het soms een keer gaat kriebelen", aldus Coucke.

Sportsponsoring

Op sportief vlak verwacht Coucke geen veranderingen. "Perrigo staat achter de sponsoring. Het informeerde zelf of de wielerploeg Perrigo Quick Step kon heten, maar het is al beslist dat het volgend jaar Etixx Quick Step wordt." 

Belastingen

Op de vraag waarom hij geen belastingen zal moeten betalen op de meerwaarde van de verkoop van zijn aandelen zegt hij het volgende:  "Ik snap al de heisa, maar ik ben ervan overtuigd dat ik veel meer aan de Belgische staatskas ga bijdragen door te investeren in nieuwe bedrijven."  Coucke kondigde aan dat hij een nieuw fonds zal opstarten dat investeert in startups van jonge Belgische IT- en internetwizards en een fonds voor fundamenteel onderzoek naar kankerproducten.