Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parking Westkerke nog steeds niet gesloten

Parking Westkerke nog steeds niet gesloten

Nieuws
27/03/2014

Op 22 april gaat de parking mogelijks dicht, maar dat wil het kabinet van minister Crevits niet bevestigen. De eindbeslissing ligt bij de minister, maar die wil alle pro’s en contra’s nog es afwegen, klinkt het.

Uit tellingen van het Agentschap Wegen en Verkeer blijkt intussen dat de parking meer dan noodzakelijk is voor het vrachtverkeer,  en dat er geen alternatieven zijn om chauffeurs te laten rusten. Het is uiteindelijk minister Crevits die de knoop moet doorhakken.

Op een doorsnee avond op de parking in Westkerke langs de E40, riching Frankrijk zijn zo goed als alle parkeerplaatsen volzet. En dat zijnook de ideale werkomstandigheden voor mensensmokkelaars. Vandaar dat politie en ook de gouverneur, de parking minstens tijdelijk dicht willen. Maar dat blijkt nu geen evidentie.

Alles is verbonden aan de verplichte rij en rusttijden voor chauffeurs. Bovenden is het ook niet evident om parkeerplaatsen aan et bieden. Op sommige momenten saat alles vol en dan gaan cheuffeurs ook elders op zoek. Het is ook niet de bedolein,g dat ze op gewonen wegen gaan parkeren.

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer, dat in februari tellingen uitvoerde, komt tot die conclusie, en stelt dat de parking enkel dichtkan, als er elders extra parkeerplaatsen bijkomen. Dat blijkt niet haalbaar, zeker niet op korte termijn.

 

Auteurs: