Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket tegen vrijlating verdachte duinenmoord

Parket tegen vrijlating verdachte duinenmoord

Nieuws
03/01/2017

Maar het parket heeft tegen die beslissing beroep aangetekend, waardoor de man nog zeker twee weken in de cel blijft. De Turkse Rotterdammer blijft de moord op zijn Bulgaarse vriendin met klem ontkennen.

Het lichaam van Milena Raycheva kon pas na vier jaar onderzoek geïdentificeerd worden. Begin 2015 werd haar vriend  in Rotterdam opgepakt. Hij beweerde dat hij zijn vriendin jaren daarvoor voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken. Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen. In de zomer van 2010 werd het lichaam van het slachtoffer in Zeebrugge teruggevonden. De verdachte blijft ontkennen dat hij iets met de moord te maken heeft.

Borgtocht

Vanochtend bepleitte zijn advocate de vrijlating onder voorwaarden van haar cliënt. "Na twee jaar hechtenis is er nog steeds geen materieel element tegen mijn cliënt. Ik zie geen reden om hem verder in de gevangenis te houden". De raadkamer volgde het standpunt van de verdediging en wilde B. voorwaardelijk vrijlaten. De verdachte zou ook een borgsom van 10.000 euro moeten betalen. Zover kwam het niet, want het parket tekende beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer. De KI in Gent zal over twee weken de knoop moeten doorhakken.

Auteurs: 
Belga