Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket in beroep tegen vrijspraak voor moordpoging in Pittem

Parket in beroep tegen vrijspraak voor moordpoging in Pittem

Nieuws
03/01/2023

Het openbaar ministerie had vijf jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd, maar Brigitta H. werd in november 2022 vrijgesproken. De 78-jarige vrouw kreeg enkel opschorting van straf voor het doden van hun twee honden.

Verzuurde relatie

Brigitta H. en Georges B. trokken op 9 juni 2019 zelf naar een bevriend koppel om afscheid te nemen. De landbouwers zagen het blijkbaar niet meer zitten, onder andere door een verzuurde relatie met de kinderen.

Toen hun vrienden die avond poolshoogte kwamen nemen, zagen ze hoe de beklaagde haar echtgenoot op een stoffen doek naar buiten had gesleept. In de openstaande regenput lagen op dat moment al beide honden van het gezin.

Regenput

Volgens het openbaar ministerie was het duidelijk haar bedoeling om het slachtoffer in de regenput te gooien. De beklaagde verklaarde zelf ook dat ze eerder die dag al aan de treinsporen stonden, met de bedoeling om uit het leven te stappen.

De procureur plaatste echter vraagtekens bij dat verhaal, omdat B. zelf verklaarde dat hij niet met zelfmoordgedachten kampte. De verdediging pleitte dat het wel degelijk de bedoeling was om samen zelfmoord te plegen.

Door het beroep van het parket zal het Gentse hof van beroep zich nu over de zaak moeten buigen.

1813

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer 1813.

Auteurs: 
Belga
Redactie