Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pad in De Panne krijgt naam van ereburger & zeiler Robert Demuysere

Pad in De Panne krijgt naam van ereburger & zeiler Robert Demuysere

Nieuws
04/09/2023

Zeilwagenrijden was een grote passie van Robert Demuysere. In 1962 werd hij lid van de Royal Sand Yacht Club in De Panne. Van 1992 tot 1997 was hij voorzitter van de Belgische Federatie van de zeilwagenclubs. Europees kampioen Hij was zelf ook een uitmuntend zeilwagenrijder. In 1968 werd hij Europees Kampioen.

Hij was ook de bezieler van de eerste Potjesregatta in 1975, een internationale zeilwagenwedstrijd die sindsdien jaarlijks georganiseerd wordt door de Royal Sand Yacht Club.

Nog later gaf hij als organisator, sponsor en koersdirecteur ook zijn naam aan de jaarlijkse wedstrijd de Demuysere Cup.

"Rol nauwelijks te beschrijven"

Bram Degrieck, burgemeester: “De rol van Robert Demuysere in het weefsel van onze gemeenschap is nauwelijks te beschrijven. De man was niet alleen een belangrijke pionier in de zeilwagenwereld, maar was eveneens bijzonder betrokken in het sociale weefsel en de handelaarsverenigingen.

De gemeenteraad benoemde Robert op 9 november 2020 als ereburger en we zijn trots dat we het Robert Demuyserepad als eerbetoon naar hem kunnen vernoemen.”

Auteurs: