Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overvaller apotheek riskeert 3 jaar cel

Overvaller apotheek riskeert 3 jaar cel

Nieuws
01/12/2020

De feiten dateren van eind augustus. Toen werd apotheek Corne overvallen door twee gemaskerde mannen. Een derde hield buiten de wacht en fietste de hele tijd heen en weer. Toen er tijdens de overval plots een klant binnenkwam, vluchtten de daders weg. Hun buit bedroeg 900 euro. Die verdeelden ze wat verderop in een veld.

Een grote zoekactie van de politie leverde niets op, maar een paar weken later werden de drie overvallers geïdentificeerd. De twee minderjarigen gingen naar een gesloten instelling, de derde moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden. Volgens het openbaar ministerie had hij het plan voor de overval bedacht, en sleurde hij de twee minderjarigen mee. "Hij blijft echter ontkennen en wil zijn verantwoordelijkheid niet nemen", aldus de procureur.

De advocaat van de beklaagde vroeg een werkstraf voor zijn cliënt. "Hij was gestopt met school, maar vond door corona geen werk. Hij had geen geld en verveelde zich. Maar het was nooit de bedoeling om de apothekeres iets aan te doen."

LEES OOK:

 

Auteurs: 
Belga