Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Overheid verkocht me gestolen auto': autohandelaar dient klacht in

'Overheid verkocht me gestolen auto': autohandelaar dient klacht in

Nieuws
05/09/2023

Na de aankoop van de wagen merkt de handelaar dat het chassisnummer op de wagen niet overeenkomt met dat op de boordcomputer.

"We hebben dat ook laten weten aan de FIN Shop, er is iets bizar met die wagen, er zitten twee chassisnummers in", zegt Brecht Van Hecke. Mijn uitleg was dat de wagen een ongevalverleden heeft, hebben we gewoon laten melden. We hebben die wagen ook laten keuren, op de keuring is ook niets opgevallen. En nu zitten we in het verhaal van, een week later krijg je telefoon van de politie van kijk, dat voertuig is gestolen."

(lees verder onder de foto)

Overheid wil terugbetalen

Volgens het parket van Brussel was de wagen eerst foutief gelinkt aan een eigenaar in Spanje. Maar later ontdekte de politie van Brussel dat de wagen gestolen was. De wagen die de handelaar kocht is daarop opnieuw in beslag genomen. De online winkel van de overheid wil de wagen nu terugbetalen aan de handelaar.

"Wij hadden ook kosten gedaan, we hebben in totaal vier sleutels besteld. Eerst twee foutieve, dan twee correcte. Wij hebben een gelijkvormigheidsattest besteld. Ik denk dat ik zelf een 3.000 euro kosten heb, met sleutels, keuring en werk en dergelijke."

Auteurs: 
Jens Lemant