Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oud-Ieperling koopt Karmelietenkerk

Oud-Ieperling koopt Karmelietenkerk

Nieuws
25/03/2014

Het is het Antwerpse bedrijf Provestel rond ex-Ieperling Diego Lagache, die het hoogste bod uitbracht. Want twee kandidaten boden gisteren tegen elkaar op om de voormalige karmelietenkerk in hun bezit te krijgen op de tweede en definitieve openbare verkoop. Het was dus de investeringsvennootschap Provestel die uiteindelijk als nieuwe eigenaar uit de bus kwam.

oud-Ieperling

Lagache was als oud-Ieperling erg geïnteresseerd om de kerk in handen te krijgen. Hij is momenteel al volop aan het onderhandelen met een internationale keten voor de verhuur van de kerk. Hij wil deze onderhandelingen in nauw overleg met de stad Ieper tot een goed einde brengen. Diego Lagache: "We zijn blij dat we de kerk voor een goede prijs hebben kunnen kopen. We hadden rekening gehouden met het feit dat we hoger zouden moeten bieden. Het is de bedoeling dat we zo snel mogelijk onze plannen met de gemeente en de Stedenbouwkundige ambtenaar bespreken, zodat de kerk weer open kan voor het publiek. Momenteel hebben we een voorlopige huurovereenkomst met een grote internationale speler die zich graag in Ieper wil vestigen, en al zeker in zo’n uniek pand!"

Kledingwinkel

Provestel is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. De investeringsvennootschap is ook al eigenaar van de kerk Saint-Jacques in namen, de allereerste geklasseerde kerk in Wallonië, waarvoor een bouwvergunning is toegekend en waar Diego Lagache binnenkort start met de verbouwingen. Deze kerk wordt verbouwd tot een luxe kledingwinkel voor de uitbating van Scotch & Soda.