Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opruimacties in vier badsteden voor World CleanUp Day

Opruimacties in vier badsteden voor World CleanUp Day

Nieuws
19/09/2020

World CleanUp Day begon in 2008 in Estland en is ondertussen een wereldwijde actie met opruimacties in 180 landen. Ook bij ons zal vandaag heel wat afval worden geruimd. Vorig jaar focuste de World CleanUp Day op rivieren. Toen verzamelden zo'n vijfduizend vrijwilligers meer dan zestig ton afval langs de Schelde, de Maas en zijrivieren.

"Het is al de derde keer dat we meedoen met de World CleanUp Day. We hebben al heel wat ervaring met opruimacties, ook in coronatijden. Daarom kiezen we ervoor om onze gekende formule op World CleanUp Day licht te wijzigen en er onze allereerste Proper Strand Dag van te maken", klinkt het bij de organisatie.

In Oostende, Nieuwpoort, Bredene en Blankenberge organiseren de Proper Strand Lopers zaterdag een opruimactie, coronaproof en in bubbels. Vrijwilligers van Proper Strand Lopers zullen het nodige materiaal uitdelen en erop toezien dat alles veilig verloopt. "Met deze Proper Strand Dag sluiten we onze zomerwerking symbolisch af en maken we het strand samen winterklaar", besluiten de Proper Strand Lopers.

Beach Clean Up sluit aan

Eind maart werd aan de start van de lockdown de jaarlijkse Beach Clean Up afgelast. Die sluit nu aan bij de World CleanUp Day. Alle watersportclubs helpen het strand proper te maken.

 

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox