Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnamestop wzc Rozenberg verlengd met twee maanden

Opnamestop wzc Rozenberg verlengd met twee maanden

Nieuws
07/11/2022

"Het woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke heeft vrijdag een brief ontvangen van ons agentschap waarin vermeld wordt dat bewarende maatregelen, waaronder een opnamestop, verlengd worden tot 9 januari 2023", zegt Lien Thoelen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

"Ernstig risico"

De reden is een opvolginspectie waaruit blijkt dat de tekorten nog niet voldoende zijn weggewerkt. "Er heeft op 25 oktober een opvolginspectie plaatsgevonden naar aanleiding van de opgelegde beschermende maatregelen. De tekorten zijn nog steeds ernstig en houden een risico in op het vlak van de veiligheid en de gezondheid van de bewoners."

Volgens het agentschap zijn er tekorten rond de medicatieveiligheid, het zorgplan en de nodige registraties in de zorgdossiers. Tot voorlopig 9 januari mag het woonzorgcentrum geen nieuwe bewoners opnemen. Intussen heeft de directie de tijd om de interne procedures verder op punt te stellen, klinkt het.

Ook de andere beschermende maatregelen, zoals het aanstellen van een expert en het verplicht wekelijks rapporteren over de ondernomen acties, blijven behouden.

Insulinemoorden

In woonzorgcentrum Rozenberg loopt een onderzoek naar wellicht drie moorden met insuline en zes moordpogingen. De feiten zouden zich afgespeeld hebben begin juli 2020. Pas twee jaar later kwam het nieuws aan het licht door een onderzoek van VTM Nieuws. 

Lees alles over het dossier van de rusthuismoorden hier

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere