Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opluchting: Geen Britse variant in scholen Houthulst & Diksmuide

Opluchting: Geen Britse variant in scholen Houthulst & Diksmuide

Nieuws
20/01/2021

De volledige resultaten van de coronatesten die dinsdag zijn afgenomen in alle scholen van Houthulst en deelgemeenten brengen al bij al goed nieuws. Dat is het belangrijkste. Er is bij de geteste leerlingen en leerkrachten geen enkele besmetting met de Britse variant vastgesteld. Toch toont 1,5% van de afgelegde testen wel degelijk een besmetting met het coronavirus aan. Maar het gaat in die positieve gevallen om een milde besmetting. Wat wijst op een niet recente besmetting met Covid 19.

Toch sluiten twee klassen

Toch zijn er twee klassen die dicht gaan. Het gaat om een klas in Heuvelzicht, vlakbij de instelling MPI De Vleugels. Al was die op eigen initiatief al dicht. En verder om het vijfde leerjaar van school Kouterkind in Merkem. Die school ligt net naast het getroffen woonzorgcentrum De Groene Verte. Dat moet omdat er meer dan twee kinderen per klas positief hebben getest op corona.

Ook in Diksmuide geen Britse variant

Ook in de Diksmuidse lagere scholen zijn geen besmettingen met de Britse variant vastgesteld. "Enkel in BuO Klimop testten twee leerlingen (uit hetzelfde gezin) positief. Het is niet nodig om de klas in quarantaine te zetten of de school te sluiten", zegt de stad Diksmuide. "De normale contacttracing wordt verdergezet op basis van de nieuw gemelde gevallen."

"Vandaag werd in de gemeentelijke basisschool Klavertje vier in Beerst een besmetting vastgesteld van een leerkracht in het zesde leerjaar. De hele klas gaat nu in quarantaine. Dit gaat om een vaststelling volgens de gebruikelijke contacttracing", laat Diksmuide nog weten.

Op de resultaten van de secundaire scholen is het nog wachten.

Geen besmettingen in schooltje in Reninge

Dinsdag werden ook de leerlingen van de Vrije Basisschool De Ladder onderworpen aan een coronatest door de mobiele equipes van UZ Antwerpen naar aanleiding van enkele recente corona-uitbraken in de regio en een mogelijke link met de scholen. Niemand van de leerkrachten en leerlingen van De Ladder in Reninge testte positief.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe