Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opening pretparkseizoen: Boudewijn Seapark hoopt op "volle bak" in tweede vakantieweek

Opening pretparkseizoen: Boudewijn Seapark hoopt op "volle bak" in tweede vakantieweek

Nieuws
30/03/2022

De pandemie blijft voorlopig wel nog wegen op de sector. Ook bij Boudewijn Seapark is het aantal geboekte schoolreizen nog niet op het oude niveau: voorlopig blijven ze steken op een tiental procent lager. En ook de paasvakantie, de traditionele seizoensstart, lijkt maar voorzichtig te gaan starten.

"We hebben twee harde jaren gekend," zegt Geertrui Quaghebeur. "Het eerste jaar corona mochten we pas op 1 juli openen. Vorig jaar was dat pas 1 mei. Maar toen hadden we ook veel minder schoolreizen omdat daar beperkingen op zaten. Dus we kijken er dit jaar enorm naar uit dat we vanaf de paasvakantie kunnen opengaan voor alle publiek."  (Lees verder na de video)

Ze hopen bij Boudewijn Seapark wel op een goeie tweede week. Het pretpark pakt uit met de indoor acttracties, die ook in de winter openbleven, zoals het dolfinarium en de indoorspeeltuin. "We voelen wel dat de mensen echt terug naar buiten willen. We hopen dat ze massaal zullen afkomen. Ik denk dat de eerste week van de paasvakantie het weer wat roet in het eten gooit. Maar de tweede week zullen we volop on track zijn."

Bij Boudewijn Seapark werken 120 mensen, onder wie 35 mensen met een vast contract. De rest zijn seizoenswerkers en jobstudenten.