Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Openbaar aanklager vordert levenslang voor Jacky Labaere

Openbaar aanklager vordert levenslang voor Jacky Labaere

Nieuws
09/02/2015

Voor Robin Van Bossuyt (28) en Kevin Derveaux (24) vroeg het openbaar ministerie 25 jaar. Kevin Goeman (28) riskeert 20 jaar voor zijn aandeel in de moord op Jeroen Balloey (21) en de dubbele moordpoging.

De procureur-generaal merkte op dat het blanco strafregister een klassiek voorbeeld is van een verzachtende omstandigheid. "In dit geval zijn de bonussen voor al deze heren in meerdere of mindere mate al opgebruikt. Het zijn feiten van grof, ongezien en zinloos geweld. Ze komen voort uit haatdragendheid, hoogmoed en brutale agressiviteit."

Jacky Labaere

Jacky Labaere liep al 17 correctionele veroordelingen op, onder andere voor ernstige geweldsdelicten. "Ik heb mij dit weekend suf gezocht naar verzachtende omstandigheden, maar ik heb ze niet gevonden." Pascale Clauw verwees uitgebreid naar het rapport van de

gerechtspsychiater, die Labaere neerzette als een psychopaat. "Hij heeft een ongelooflijke neiging tot liegen en manipuleren, ook tijdens het proces. Dat hij een harde werker is, weegt niet op tegen alle andere dingen. Daarom vorder ik de levenslange opsluiting."

Kevin Derveaux

Ook Kevin Derveaux heeft volgens de openbaar aanklager nog steeds een gebrek aan schuldbesef. "Hij heeft ook geen enkele les getrokken uit zijn verleden, want hij is al tot één jaar veroordeeld voor een vechtpartij." In de slechte jeugd van Derveaux zag de procureur-generaal wél een verzachtende omstandigheid. "Het is erg dat een kind op die manier kan opgroeien, maar we moeten ook kijken naar wat hij gedaan heeft." Het OM vorderde 25 jaar opsluiting, opvallend mild voor de beschuldigde die de dodelijke messteek uitdeelde aan Jeroen Balloey.

Robin Van Bossuyt

Voor Robin Van Bossuyt, de leider van RAW13, vroeg de procureur-generaal eveneens 25 jaar opsluiting. "Hij heeft Derveaux afgezet voor een wraakactie en hij is ter plaatse gebleven tot de jacht was volbracht. Hij slaagt er vaak in buiten vervolging te blijven door geregeld en gepland te werk te gaan." Ook na de feiten bleef Van Bossuyt volgens het OM koketteren met agressie en dreigen met zijn honden. De openbaar aanklager verwees naar het rapnummer dat de beschuldigde kort na zijn vrijlating schreef. "Uit Microfoon Crimineel blijkt een totaal gebrek aan schuldinzicht."

Kevin Goeman

Bjj Kevin Goeman hekelde de procureur-generaal zijn gedrag tijdens relaties. "Er is zijn systematisch verraad in die relaties, zijn agressief gedrag en zijn onvermogen om relaties in stand te houden." Het strafblad van Kevin Goeman is wel minder gevuld dan dat van de andere beschuldigden. "Hij heeft enkel een abonnement op de politierechtbank. Ik hou ook rekening met zijn jonge leeftijd en vraag 20 jaar opsluiting."