Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Open Vld Oostende wil zelfstandigen uit armoede

Open Vld Oostende wil zelfstandigen uit armoede

Nieuws
04/02/2015

Vooral na een faillissement belanden zelfstandigen in de armoede. Ondanks de inspanningen die reeds zeker geleverd zijn, blijft dit een uitdaging voor het OCMW. Raadsleden Danick Minne en Ruben Pannecoucke (Open Vld) pleiten daarom voor bijkomende maatregelen voor zelfstandigen in armoede.

Oostende telt vandaag bijna 6000 ondernemingen. Met 1 op de 3 zelfstandigen onder de armoedegrens heeft het  Sociaal Huis hier een taak, vinden de OCMW-raadsleden.

Drempel

Grootschalig onderzoek heeft al aangetoond dat heel wat ellende kan vermeden worden wanneer zelfstandigen sneller hulp zoeken. Vandaag werkt het OCMW al samen met Efrem, een organisatie dat gespecialiseerd is in hulpverlening voor zelfstandigen.

Tijdelijk leefloon

De liberale OCMW-raadsleden pleiten ook voor de invoering van een tijdelijk leefloon voor zelfstandigen.  Vandaag eist men dat een zelfstandige de zaak stop zet om steun  te krijgen.  De praktijk toont aan dat heel wat zelfstandigen geholpen kunnen worden door een tijdelijke overbrugging. De liberale raadsleden vragen de mogelijkheid te onderzoeken om in Oostende een tijdelijk leefloon voor zelfstandigen in te invoeren.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe