Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostendse winkelwandelstraat zit in nieuw kleedje

Oostendse winkelwandelstraat zit in nieuw kleedje

Nieuws
14/05/2021

De werken zijn in januari vorig jaar gestart en zijn nu - twee maanden vroeger dan gepland - achter de rug. In de winkelwandelstraat is er nu veel meer groen en meer zitbanken. De straat heeft nieuwe nutsleidingen en een gescheiden rioleringsstelsel. Verder werd de straat ook heringericht met een vlak profiel met centraal gelegen een lijnafwatering om het water meteen ondergronds af te voeren en dus niet bovengronds via een weggoot naar de riolering. Dit afwateringselement bevindt zich op hetzelfde niveau als de verharding waardoor er geen struikelgevaar meer is.

Mediacampagne

De straat werd aangekleed met zitbanken en extra groen: 10 plantvakken met een olijfwig en kruiden zoals rozemarijn, citroentijm en oregano. Vzw Centrummanagement voorziet daarbovenop nog een laurierkers aan de ingang van elke winkel. Op die manier krijgt de vernieuwde Adolf Buylstraat nog een bijkomende groene toets. Economisch Huis Oostende lanceert ter gelegenheid van de heropening van de straat een mediacampagne om de handelaars in de Adolf Buylstraat een extra duwtje in de rug te geven.

Ook de zijstraten als de Hertstraat, Christinastraat een stukje van het Marie-Joséplein worden aangepakt in het najaar. De wegen- en rioleringswerken starten begin 2022. De kostprijs voor de heraanleg van de Adolf Buylstraat bedraagt ruim 1 miljoen euro.