Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende voor Anker kijkt terug op succeseditie

Oostende voor Anker kijkt terug op succeseditie

Nieuws
04/06/2023

De 22e editie van het festival was dus een succes te noemen. De combinatie van unieke schepen, muziekoptredens, animatie en alles wat met de nautische wereld te maken heeft sloeg duidelijk aan. 

Geslaagde editie

Het thema dit jaar was Venetiaanse scheepsvaart. Bezoekers konden heel wat gondels bewonderen, en daarnaast had je ook de vertrouwde ingrediënten van Oostende voor Anker. Zo kan je terecht bij standen met typische producten van maritieme spullen, antiek, kleding en memorabilia tot kunstenaars die hun werken tentoonstellen.

Burgemeester Bart Tommelein: “We blikken terug op een zeer geslaagde vierdaagse van  Oostende voor Anker. We verplaatsten de data van Oostende voor Anker bewust buiten de verlengde weekends in mei en juni. We geven op die manier een extra economische impuls aan de toeristische sector, die 3 topweekends op rij kon beleven.” 

Blauwe innovatiedorp 

Nieuw dit jaar was het Blauw Innovatiedorp, een mix van organisaties, bedrijven en universiteiten informeerden de bezoekers over de huidige innovaties binnen verschillende domeinen op en rond de Noordzee. Kustbescherming, zeevoeding, scheepvaart, hernieuwbare energie, mariene biotechnologie,... zijn maar enkele van de domeinen die aan bod kwamen dit weekend.

Bezoekers konden kennis maken met de ontwikkelingen rond de mosselen van de eerste commerciële zeeboerderij, maar ook het Prinses Elisabeth Eiland voor hernieuwbare energie werd in een maquette voorgesteld.  

Volgende editie

Oostende voor Anker is een organisatie van Toerisme Oostende vzw in samenwerking met curator Hubert Rubbens, de stads- en veiligheidsdiensten en de vele vrijwilligers van Oostende voor Anker vzw. Wie al uitkijkt naar de 23ste editie kan alvast 23 tot 26 mei 2024 in de agenda aanstippen. 

Auteurs: