Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende krijgt fibernetwerk

Oostende krijgt fibernetwerk

Nieuws
28/09/2020

Tegen eind 2022 zal Proximus fiberdekking bieden aan meer dan 40.000 woningen en bedrijven in Oostende. Fiber is het breedbandnetwerk van de toekomst. Met fiber kunnen alle gezinsleden tegelijk surfen, video’s streamen en online gamen zonder vertraging of kwaliteitsverlies. 

'Stad Oostende wil een ‘slimme stad’ zijn, stevig met de voeten in het heden maar met oog voor de toekomst. De lat ligt hoog want in ons dagelijks leven en ook binnen het gezin krijgt het online gebeuren een steeds belangrijkere plaats. Digitaal les volgen, streamen, surfen, gamen terwijl ook andere toestellen met artificiële intelligentie functioneren: een fiberverbinding maakt dit allemaal mogelijk. Ik ben blij met deze versnelling hoger', aldus Bart Tommelein, burgemeester van Oostende. 

Met het oog op de uitrusting met fiber heeft Proximus de stad opgedeeld in verschillende zones. De uitrol verloopt in fasen, steeds in overleg met het stadsbestuur.

  • De eerste wijken in de omgeving van de Nieuwpoortsesteenweg, de Elisabethlaan en het Vogelzangpark zijn in volle ontwikkeling. Daarnaast is Proximus betrokken bij 141 nieuwbouwprojecten in Oostende, goed voor meer dan 5.600 residentiële nieuwbouwwoningen die met fiber uitgerust zijn of zullen worden. Ten slotte kunnen ruim 250 bedrijven in Oostende en omgeving vandaag al worden aangesloten op het fibernetwerk. Zo’n 150 Oostendse bedrijven genieten al van alle voordelen van fiber.
  • In 2020-2021 komt het grootste deel van het stadscentrum aan de beurt, net als de omgeving van het Casino, de Diaz Arena , de Wellingtonrenbaan, Raversijde en een deel van Mariakerke.
  • In 2022 wordt de fiberuitrol in deelgemeente Mariakerke verder afgewerkt. Op die manier zullen meer dan 40.000 woningen en bedrijven in Oostende en zijn deelgemeenten op fiber kunnen worden aangesloten.