Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook minderjarige opgepakt voor massale vechtpartij in Blankenberge

Ook minderjarige opgepakt voor massale vechtpartij in Blankenberge

Nieuws
11/08/2020

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. De Brugse onderzoeksrechter besliste maandag om hen aan te houden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Het gerechtelijk onderzoek loopt uiteraard verder. Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders ook de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. In dat kader is nu dus ook een minderjarige uit Brussel gearresteerd. De jongeman moet nog verhoord worden over de feiten. Daarna zal hij wellicht ter beschikking gesteld worden van de jeugdrechter.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox