Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook derde verdachte blijft in de cel voor moordpoging in Blankenberge

Ook derde verdachte blijft in de cel voor moordpoging in Blankenberge

Nieuws
09/12/2022

Twee andere verdachten verschenen dinsdag al voor de raadkamer. Het slachtoffer kreeg rake klappen met een hockeystick en is bijna twee weken na de feiten nog steeds kritiek.

Een 31-jarige Slovaak zou in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november samen met een andere man overlast veroorzaakt hebben in danscafé Circosia in Blankenberge. Het duo werd door twee personeelsleden buitengezet, maar het slachtoffer dook even later opnieuw op. Toen hij de zaak weer moest verlaten, zou hij buiten een mes bovengehaald hebben. Portier H.A. (38) liep daarbij een verwonding aan zijn hand op. Vervolgens haalde hij een hockeystick en een houten balk, die hij aan kelner S.V. (29) overhandigde.

Op een bepaald moment moet de Slovaak weggelopen zijn. Hij werd niet alleen achternagezeten door de twee personeelsleden van het danscafé, maar ook door een klant die daar toevallig stond te roken. K.S. (34) bracht het slachtoffer ten val door pootjelap te doen. Even verderop kreeg die zware klappen op het hoofd, onder andere met een hockeystick. Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

Kort na de feiten werden S.V. en H.A. als verdachten opgepakt. De 29-jarige Blankenbergenaar zou verklaard hebben dat hij met de houten balk eenmalig op het hoofd van het slachtoffer sloeg. Zijn oudere collega hanteerde de hockeystick, maar de Tunesische Bredenaar ontkent dat hij klappen op het hoofd van de Slovaak uitdeelde. Zijn wapen brak naar eigen zeggen in drie stukken toen hij het weggooide. Enkele dagen na de feiten werd ook K.S. ingerekend. De Bredenaar houdt vol dat hij bij het eigenlijke geweld niet betrokken was, maar volgens de andere verdachten zou hij toch geschopt hebben. De verdediging vroeg vrijdagochtend tevergeefs om hem onder voorwaarden vrij te laten. De aanhouding van de andere verdachten werd dinsdag al met een maand verlengd.

Auteurs: 
Belga