Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook Bredene moet besparen en past meerjarenplan aan

Ook Bredene moet besparen en past meerjarenplan aan

Nieuws
19/12/2022

De uitbreiding van het gemeentehuis komt er voorlopig niet en dat is ook het geval met de investeringen in een nieuwe loods voor de technische dienst en het vernieuwen van strandpost 2. De plannen voor het nieuwe zwembad gaan wel door want het huidig zwembad moet in 2024 onherroepelijk de deuren sluiten.  We willen niet dat onze meer dan 1.500 schoolgaande Bredenaars hierdoor in de kou komen te staan. 

“We hebben vooral gesnoeid in de uitgaven.  De personenbelasting (inkomen) en de onroerende voorheffing (woning) worden niet verhoogd en het is ook niet de bedoeling om dit de volgende jaren te doen.  We beseffen dat onze inwoners het door deze economische crisis al moeilijk genoeg hebben”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

De belastingen voor de campings en tweedeverblijven worden wel geïndexeerd aan de reële index. 

Oppositie: 'Zuurstof door druk op pauzeknop'

Volgens oppositiepartij Groen Bredene maken de cijfers alles duidelijk: 'Het water staat onze gemeente aan de lippen. De opgebouwde spaarpot uit het verleden wordt nu echt helemaal tot op de bodem leeggemaakt en er worden allerlei begrotingstrucks bij elkaar gegoocheld om het financiële rond te krijgen', zegt secretaris Bruce Verburgh.

'Wij blijven erbij dat een druk op de pauzeknop inzake het zwembad de gemeentefinanciën enorme zuurstof zou gegeven hebben in deze moeilijke tijden. Dan werd het investeringsprogramma wel afgerond, dan bleef er nog budget over voor de toekomst en dan was er ook perspectief over voor toekomstige investeringen', vult voorzitter Lucas Vandendriessche aan.

Auteurs: